Ορατή και από το διάστημα η αιθαλομίχλη στην Κίνα!

Ορατό ακόμη κι από το διάστημα είναι το σύννεφο αιθαλομίχλης πάνω από την Κίνα όπως φαίνεται από μια πρόσφατη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASΑ.

Η εικόνα της αιθαλομίχλης, η οποία καταγράφηκε από... τον δορυφόρο Terra στις 7 Ιανουαρίου 2013, εκτείνεται σε απόσταση 1.200 χιλιομέτρων, καλύπτοντας τη Σανγκάη και το Πεκίνο και περνώντας πάνω από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

Σύμφωνα με τη NASA, οι φωτεινές περιοχές στη φωτογραφία είναι σύννεφα ή ομίχλη, ενώ το σύννεφο της αιθαλομίχλης απεικονίζεται με γκρίζο χρώμα. Το μόνο που διακρίνεται να ξεπροβάλλει μέσα από το νέφος είναι οι κορυφογραμμές των βουνών.


Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Πεκίνο έκανε τα αποκαλυπτήρια σχεδίου για την αντιμετώπιση των υψηλών επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης, στο οποίο περιλαμβάνονται για πρώτη φορά και μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης άνθρακα. Την ίδια στιγμή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για πρώτη φορά τον αναγνώρισε την ρύπανση της ατμόσφαιρας ως βασική αιτία για εκδήλωση καρκίνου.

Μάλιστα, το νέφος αιθαλομίχλης και η μόλυνση ευθύνεται παγκοσμίως για 220.000 θανάτους από καρκίνο μέσα στο 2010 - εκ των οποίων, πάνω από τους μισούς σημειώθηκαν στην Ανατολική Ασία. Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου στην Κίνα, αφού στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας υποδεικνύουν πως οι θάνατοι από αυτήν τη μοιραία ασθένεια έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί από το 1970. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το ποσοστό εκδήλωσης του καρκίνου του πνεύμονα έχει αυξηθεί δραματικά σε κινεζικές πόλεις κυρίως στον υπερ-βιομηχανοποιημένο βορρά της χώρας, όπου λόγω της ανάπτυξης των εργοστασίων έχει επιδεινωθεί σοβαρά το περιβάλλον. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι είναι φανατικοί καπνιστές, γεγονός που συμβάλλει επίσης στην αύξηση των κρουσμάτων της ασθένειας.

 

πηγή: tovima.gr/world

Ορατή και από το διάστημα η αιθαλομίχλη στην Κίνα!

Τελευταίες Δημοσιεύσεις